2014. augusztus 25., hétfő

Harmadik fejezet - Őrület

 
Kedves Olvasóim!
Mint a címből kitalálhattátok új fejezetet írtam végre, és a blogon is sikerült alakítanom! A fejléccel megszenvedtem, de korán sem annyira mint ezzel a résszel, hogy hosszabb legyen és érzésekkel teli. Remélem javult ez a két dolog valamennyire, de ezt kommentben nem sértődök meg ha leírjátok! 
Elég a rizsából, olvasásra fel! 
xoxo, Bea. 

 

Xenia.

Harmadik fejezet - Őrület 


Képtelen vagyok elaludni, pedig ideje lenne hajnali kettőkor. Idegesítenek a zajok. Az ápolók csacsognak és vihognak a folyosón, kinyilvánítva butaságuk mélységét, a szomszéd szobában negyed órája sikít egy kislány, mindenki úgy tesz mintha nem hallaná, de ami leginkább idegesít: valaki áll az ajtóm előtt.
            Összeszorított fogakkal figyelem a mahagóni színű kórterem ajtót. Lenyomja a kilincset majd halk nyöszörgéssel lassan kinyílik, és belép a látogatóm, ki szemmel láthatóan jóval erősebb fizikai állapotnak örvend, mint én. Lélegzetem visszafojtásával küzdök, de a szemem nem veszem le a közeledő „vendégemről”. Ahogy közelebb és közelebb masírozik hozzám szívverésem gyorsul és az elmaradhatatlan izzadság is megjelenik a homlokomon…Végre kivehető a monitorok fényében a feje. Ismerem. Borostás, isteneket megszégyenítően tökéletes arc…fekete bőrdzsekije alatt tökéletesre dolgozott izmok, annyira tökéletes a kép! Dr Graith az ideális  egyenruhás álom pasim megtestesítője, általában  stílusa is a helyén van: szarkazmus ezerrel! Most töri össze az eddigi véleményem, előhúzza a revolverét mutatóba. A rettegés felülkerekedik rajtam, megtöröm a kínos csendet:

- Mit keres itt?
- A csöveit ellenőrzöm a biztonság kedvéért, illetve hoztam önnek muffint.Mogyorósat.  – Elmosolyodok, és igyekszem elhitetni magammal: minden rendben van, de a tudatalattim mást diktál. – Ennyire hülye nem lehet! Magához jöttem.
- Hozzám? Megvan húzatva? Hajnalban?
- Mindegy, mennyi az idő nem? Ilyen káoszban lehetetlen aludni…
       - Térjen a lényegre! Kezd elegem lenni a szójátékaiból! – Kiáltok rá dühösen.
- Nyugodjon meg, nem rossz szándékkal jöttem…Beszélni akarok önnel, illetve valakivel…- Lehuppan az orgona lila fotelbe, ami a rondaság és a berendező(k) vakságáról árulkodik…
 - Mi történt?
- Fejbe lőttem valakit.  Esetleg folytatom a sort, és sorozatgyilkos leszek...Nem is olyan rossz! - Elgondolkozik, de mimikája változatlan.
- Engem felvesz a listájába? – Kacérkodok, holott a halálom egyenes szemébe mosolygok bele éppen.
- Ha befejezed ezt az udvariaskodó fap*na stílust, talán megéled a reggelt.
- Talán?
- Igen, ugyanis késztetést érzek, a párnád használatára. – Csúnya gondolatok! Tűnjetek el, könyörgöm! – Megfojtásra alkalmasak. – Lebuktam, a francba! Tutira vörös lettem!
- Miért tetted?
- Elborult az agyam, kikapcsolt a gondolkozásom. Weal megvárt a műszakom után a csotrogány autójával…szakadt az eső és üvöltött rám, igyekezzek mert otthon akar lenni, várja a családja vacsorázni…benyúltam és bumm, meghalt. A vér és a golyó együtt repült ki az anyósülés felőli ablaküvegen át…Gyűlölöm ha siettetnek.
- Utána?
- Semmi, eljöttem. Otthagytam a legjobb barátom hulláját, most valamilyen vörös haldokló nővel beszélek, akinek szemlátomást bejövök.
- Komolyan? Miből gondolod ezt?
- Hogy beszélünk? Már megbocsáss, de hallom drágám! – Újra visszatért a gúnyos álarca mögé.
- Azonnal fejezd be! – Ráförmedek, eszem ágában sincs játszadozni a nagyvilági flörtölő gépet!
- Zavarba hoztalak? – Félmosolyt erőltet ajkára, de megremeg.
- Láttam! – Krokodil könnycsepp folyik lefelé, de ujjammal megállítom. A csövek megfeszülnek, de ez hidegen hagy. Pupillái kitágulnak a meglepetéstől, most szembesülök vele, gyilkost babusgatok… Megőrültem? Álmodom biztosan! Ilyen egyszerűen semmi sem történhet a valóságban!
- Mit tegyek? – Ráteszi kezét az enyémre. Vagy mégis megeshet?
- Nem tudom, menj vissza a helyszínre és nézz szembe a tetteiddel, ez a legegyenesebb megoldás! – Totál állatság! A vesztébe küldöm…
- Oké. – Mégsem okos annyira? – Köszönöm. – Feláll, odamegy a redőnyhöz felhúzza,
Köszönésképpen kacsint utoljára, majd kiveti civilbe öltözött testét az éjszakába. 


6 órával később
 - Szép reggelt róka! Hogy érzed magad? - Fülorgazmust okozó hangra kelni jobb, mintha literszámra kávéznál, röviden fogalmazva örülök, hogy nem lett baja! . Felnézek, nagyokat pislogva elsőre hihetetlen amit látok, kétszeri szemdörzsölés után is marad a látvány. Itt van. Köhintek, és mutatom ujjaimmal hajoljon le. 
- Kérdéseim vannak! 
- Ha-ha! A humorod még mindig szar, de nekem meg válaszaim. Leugrottam összeszedni a piszkos munkám maradványait, de Weal eltűnt autóval és vérfoltokkal együtt. 
- Zúzódások nélkül derűsen pattogsz ki a negyedikről, mint a mesebeli herceg? 
- Nem, cukrászdába járok heti háromszor. Az edzőterem fogalmáról semmi tudomásom...Tovább léphetünk? 
- A-a - Rázom a fejem. - Kötve hiszem! 
- Kötetlenül nem lehetne?
- Dehogyisnem! Treevel mi a helyzet? 
- Lélegzik, eszik, ürít állandóan ezt teszi körforgásban.
- Akkora rohadék vagy!
- Én? Még él, legyen elég ennyi! Hamarosan hozzák a reggelid. - Igaza lett, pontosan nyolckor zsúrkocsit húztak a bejárathoz, egy tálcával belibben...Várjunk csak! Ő nem az izzadó afro amerikai dagadt nővér…Neki ép a koponyája, lyukmentes illetve átláthatatlan. Ennek a srácnak szinte már a gondolataiban olvasok! Hátranyúlok a pókhálós ágytámla mellé a hívógombot megnyomom, ugyanis eszembe jut mit mondott este Dr. Gaith barátjától,  Wealről. A fehér ruhás főhős berohan, meglátja a haverját, a következő pillanatban leüti az ebéd tárolómmal.
- Kijárást engedélyeztél a patológiáról?
- Hamarabb intézem el a bejárásod...- Kulcscsomó, cigarettás doboz, telefon egymáshoz csattanása vonza figyelmem a zsebeire. Kiválasztja a kiváló, lehetetlenül áfonya kék pirulát, melynek apró mérete csúfondáros vereség alatt hagyja a gombostű fejét, és leejti az eszméletlen testre.
Vörös, ezenfelül narancs lángnyelvek körülfogják az elhunytat és leégetik a húsát, sőt csontjait. Aggódni kezdek a sült hús szagától mely egyenlőre nem tudott eljutni az orromig, a kellemetlen látvány miatt, mellékesen a padlóra ugyancsak odakozmál a végén.
- Úgy foszlik ezer darabjaira akár a leheleted januárban, megkímélve az összes berendezést, szaglószervet.
- Miként fedezted fel ezt?
- Tudatlannak lenni a világ legfenségesebb dolga! Hagyd ki magad ebből!
- Hagyjam ki?! Elmeséled a vérontásod, utána a pasast helyben felperzseled, afféle varázs gyógyszerrel...- Fogd be, akkor később elmesélek mindent! - Csöndben maradok, immár egyedül a szobában. Neki indulok az olvasásnak, három sor után a képembe csapódik a tablet, zúzódva nyomódik le torkomon, küzdök a kezek ellen...



6 megjegyzés:

  1. Szia!
    A designed most már tökéletes :-)
    A fejléc sokkal jobb lett az előző kettőnél, és így már el tudjuk képzelni a lányt de még sincs elnyújtva ;-)
    Az írásod sokat javult, rengeteget fejlődtél az 1.rész óta.Annak nagyon örülök hogy ez a rész sokkal hosszabb lett mint az előző kettő.Gondolom, így már megértetted miért mondta mindenki hogy legyen részletesebb.Éld ki magad, szárnyalj a történettel!Így az író és az olvasó is egyaránt tud sodródni az árral.Ne gondolkodj, csak írj és írj és írj!
    Ja és még annyit hogy használd többször a neveket mert őtt a bunyós résznél már belekeveredtem hogy most kinek a zsebe, kinek a feje, mi?
    De így összeségében nagyon jó, rettentően sokat tanultál és ezerszer jobb mint ami az első résznél volt.(de elkezdeni egy blogot mindig nehéz ;-)
    Szóval én kitartok melletted, ügyes vagy és csak így tovább! :-)
    Puszi: Franci :-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Igyekszem figyelni az átláthatóságra, konkrétan a nevekre a továbbiakban! :D

      Törlés
  2. Szia!
    Nem volt rossz. Tènyleg lehet örülni a hosszabb fejezetnek ès a pàrbeszèdeknek. Csak ìgy tovább! Segíts, hogy melegedjünk be a történetbe, hogy könnyebb legyen mindent megérteni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm, és ígérem segíteni fogok! :D

      Törlés
  3. He o.O (csak hogy hűen önmagamhoz üssem fel a kezdést)
    Szóval, negatívum! Homály, köd, gubanc, agyhalál, ergo nem tudom, mi történik :D Jó, ez nem negatívum, csak korholni akarlak, hogy egy iciripirit érthetőbben, vagy délben posztolj, akkor még több agyam van.
    Amúgy én nagyon nem erre számítottam, de érdekes, viszont tényleg: magyarázz többet légyszi! Dr. Graith ne csak humorheroldkodjon össze-vissza, mert kivágatom veled a kockákat a hasából.
    És mi az a bogyó? Kell nekem is!
    És hol van Tree?!?!
    És mi az, hogy vége?!
    (Tömören: tetszett, hogy összezavartál, de a továbbiakban kibogozást kérek és kutyát. és gyorsan)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali! :D
      Köszönöm, és legközelebb délben piszkállak hogy olvasd el, ígérem! ( Ma már lehet sok lesz ez az ígéremezés, nem?)
      Magyarázni fogok, kapsz kutyát és a csúnya-véres munkát még mindig neked hagyom inkább! :/ Pláne, ha a dokimról van szó!
      Viszek át holnap neked olyan bogyót, úgy sem kell sokat sétáljak! :DDD

      Törlés